Bfgbergen.no – en friidrettsguide

0 Comments


Her på bfgbergen.no vil du finne det meste du trenger å vite om friidrett. Friidrett er et vidt begrep som omfatter mange sportsgrener og sjangre, men kjennetegnes ofte ved at det er løping, hopping eller kasting involvert. Dette er sportsgrener vi nordmenn tradisjonelt sett ikke har gjort det spesielt stort innen, i hvert fall sammenlignet med vintersport. De senere årene har derimot mange nordmenn utmerket seg innen friidrett, og mange gjør det stort.

Det er fortsatt mange nordmenn som ikke er helt sikre på hva friidrett er, hvem de beste utøverne fra Norge er, og hvilke arrangementer som er verdt å følge med på. Derfor har Bfgbergen.no laget denne lærerike og interessante nettsiden, som gir deg en introduksjon til temaet. Vi skal her se nærmere på navn som Karsten Warholm og Henrik Ingebrigtsen, samt gi deg en introduksjon til ulike tekniske øvelser og løpsøvelser.

Ulike disipliner

Som nevnt er friidrett et ganske vidt begrep, og det omfatter en rekke sportsgrener og disipliner. Noen av de mest vanlige baseres på løping, hopping eller kasting. Innen løpsøvelser finner vi både mellomdistanse, sprint, langdistanse og hekk- eller hinderløp. De tekniske øvelsene begrenses som regel til hopp og kast, samt hopp uten tilløp. Dette er spennende disipliner å følge med på, selv for deg som er amatør innen friidrett.

I tillegg til de nevnte øvelsene finnes andre øvelser, som for eksempel stafettløp, mangekamp, kappgang, terrengløp og landeveisløp eller gateløp (for eksempel maratoner). Det er med andre ord ikke tvil om at friidrett består av mange ulike disipliner, og at alle burde finne en gren som virker interessant for dem – enten du bare vil stå på sidelinjen eller sitte i sofaen og følge med, eller om du selv ønsker å delta.

Kjente utøvere

Det finnes mange kjente og kjære utøvere innen friidrett, og du har garantert hørt om noen av dem. Vi har vel alle kjennskap til verdens raskeste mann, nemlig Usain Bolt? Men det finnes også norske stjerner innen friidrett, som for eksempel Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen. Dette er bare noen få av navnene du vil bli bedre kjent med ved å lese på Bfgbergen.no

Vi tror nemlig at friidrett blir enda mer spennende å følge med på dersom du vet litt mer om navnene som til stadighet nevnes i sportsnyhetene og avisene. Hvem er egentlig familien Ingebrigtsen, og hvorfor er det så mange gode norske langdistanseløpere? I våre spennende artikler blir du bedre kjent med de største og beste innen norsk friidrett – navn som også har utmerket seg i stor grad på internasjonal basis.

Spennende konkurranser

Friidrett utøves på mange arenaer og arrangementer. Sommer-OL er nok den største og mest kjente, hvor langt mer enn bare friidrett gjennomføres. I tillegg til løp, hopping og kasting, vil du her kunne se på golf, hestesport, sykling og padling. Noe for enhver smak med andre ord. Det finnes dog arrangementer som i all hovedsak fokuserer på friidrett, og disse konkurransene blir du bedre kjent med på Bfgbergen.no.

Blant arrangementene vi skal se nærmere på, er Bislett Games og Karabinlekene. Førstnevnte er et årlig stevne innen friidrett, og blir arrangert på Bislett Stadion i Oslo. Bislett Games er en del av IAAFs Diamond League, så dette er en stor begivenhet du bør følge med på. I Karabinlekene møtes unge friidrettsutøvere og konkurrerer mot hverandre. Kanskje det dukker opp noen nye og lovende stjerner i de neste Karabinlekene?

Komme i gang med friidrett

Mange foretrekker å følge med på friidrett fra sidelinjen, eller rett og slett bare være gode sofasupportere. Det er nok også i denne kategorien de fleste av oss havner! Noen ønsker imidlertid å ta interessen et steg lenger, og vil delta selv. Det finnes heldigvis mange lokale klubber og arrangementer du kan delta på, enten på hobbybasis eller med mål om å bli best. Vi ønsker deg lykke til!

Inspirasjon

Dersom du trenger litt mer inspirasjon før du starter med friidrett på egen hånd, anbefaler vi deg å lese gjennom de spennende artiklene på Bfgbergen.no. Her kan du lære grunnleggende tips og triks før du begir deg ut og konkurrerer innen løp, kast og hopp. Det finnes også mange spennende blogger du kan følge med på, der utøvere selv forteller om sin hverdag. Du trenger ikke lete lenge for å bli inspirert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *