Henrik Ingebrigtsen har tatt Norge med storm!

0 Comments


Henrik Ingebrigtsen ble født 24. februar 1991 i Sandnes, og han er en friidrettsutøver som løper for Sandnes Idrettslag. Han har lenge vært i Europa-toppen innen langdistanseløp. I europamesterskapet på 1 500 meter i Helsinki har han gull. Fra Zurich i 2014 har han sølv, og fra Amsterdam i 2016 har han bronse. I tillegg til dette har han sølv på 5 000 meter fra Berlin. Han har også tatt mange medaljer i innendørs-EM.

Innendørs-medaljene er fra Praha og Beograd. Der tok han henholdsvis sølv og bronse. Han har også vunnet mange norgesmesterskap. Han har faktisk vunnet hele ni NM på ulike distanser. Han har også representert Norge i OL i London og i Rio. I London fikk han femteplass i 2012. I Rio i 2016 fikk han en semifinaleplass, som var en stor skuffelse for hans del. Vi skal nå bli bedre kjent med Henrik Ingebrigtsen!

Team Ingebrigtsen

Omtrent hele Henrik Ingebrigtsens familie er friidrettsutøvere. Den yngste broren er Jakob Ingebrigtsen, som er ni år yngre enn Henrik. Den andre broren er Filip Ingebrigtsen, som er et virkelig kjent navn i Norges friidrettsmiljø. Disse guttene blir trent av faren sin, som heter Gjert Ingebrigtsen. Denne familien blir ofte kalt for Team-Ingebrigtsen, og har gjerne NRK på slep når de skal dokumentere treningshverdagen til guttene og faren. Dette har blitt et utrolig populært program.

Denne TV-serien har Dennis Storhøi som forteller, som er en av de mest kjente skuespillerne i Norge. Serien har gått to sesonger på NRK, og har ganske mange seere. Serien blir delvis dokumentert av private opptak, kombinert med opptak fra et TV-team. Det hele handler om hvordan guttene må trene for å holde deg i verdenseliten, og hvordan familien klarer å komme gjennom dette. Det er nemlig helt klart utfordringer knyttet til all treningen.

Starten på karrieren

Henrik var lenge en lovende friidrettsutøver på juniornivå. Han ble allerede i 2008 norgesmester i 10 km fristil i Stokke. Noe som banet veien for videre suksess i friidrettsmiljøet. Denne seieren skulle bli det første steget mot en vellykket karriere som friidrettsutøver. Det skulle derimot være en hard tid fram mot 2013, da han hele 2011-sesongen var skadet og slet med smerter. Veien gikk videre til en god prestasjon i Barcelona.

I 2012 skulle bli hans store gjennombrudd internasjonalt, da han klarte å komme gjennom nåløyet og bli en av de store friidrettsutøverne Europa hadde ventet på. Det hele endte med et gull i EM i Helsingfors på distansen 1 500 meter. Med en fantastisk spurt inn til en femteplass i OL i London, endte hele 2012 i suksess for Henrik Ingebrigtsen. Dette førte til stor oppmerksomhet rundt hans prestasjoner og han personlighet internasjonalt.

Henrik Ingebrigtsen fra 2013 til 2014

Henrik Ingebrigtsen har deltatt på mange Diamond League-stevner. I 2013 ble hans store gjennombrudd i dette mesterskapet. Dette året kom Henrik Ingebrigtsen på andreplass i det kjente Prefontaine-mesterskapet i California. I U-23 VM i Tammerfors klarte han derimot å falle og slå seg, og klarte ikke å kvalifisere seg for videre deltakelse i dette mesterskapet, selv om han var favoritt til å vinne hele konkurransen. Han vant derimot 5 000-meter løpet i samme mesterskap.

I 2014 ble også et godt år for Henrik Ingebrigtsen. Han klarte en andreplass i EM i Zurich. Året skulle bli en suksess for utøveren, ettersom han satt veldig mange norske rekorder i ulike Diamond League-stevner. Blant annet satte han nye norske rekorder i både Monaco og i Lausanne, og han forbedret også mange av sine egne personlige rekorder. Alt i alt var dette et veldig bra år for Henrik Ingebrigtsen.

2015- og 2016-sesongen

Disse årene var gode år for den store norske friidrettsutøveren. Han klarte å gjøre et veldig bra løp i EM i friidrett innendørs i Praha. Der satte han mange nye personlige rekorder, og det var et veldig godt EM for hans del. Også på hjemmebane ble det et godt NM. Han tok NM-gull på 5 000-meter i Haugesund. Han måtte imidlertid se at VM i friidrett i Beijing skulle bli en katastrofe.

TV-serien om familien

Hvis du har lyst å bli litt bedre kjent med Henrik, så kan du følge med på hans privatliv på NRK. Dette er en dokumentarserie hvor du kan få møte hans hustru, brødre og foreldre. Programmet viser denne store idrettsfamilien sin vei mot toppen i verdenseliten innenfor friidrett. Her kan du følge med på hvordan de trener, og hvordan brødrene oppfører seg mot hverandre. Dette er et veldig kult program!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *